Where the Magic happens

Idag stack vi först in till stan för att shoppa lite fram till lunch. Sen begav vi oss iväg med buss för att göra något som jag sett fram emot riktigt länge. Vi besökte Harry Potter Warner Bros. Studio Tour -The Making of Harry Potter, och det var helt magiskt. Har fullkomligt älskat Harry Potters värld ända sedan jag läste den allra första boken som åttaåring. Som ni kanske kan tänka er var det alltså helt fantastiskt kul att åka dit! Att verkligen få se grejer som använts i filmerna var så himla häftigt.

Vi hade köpt biljetterna i ett paketpris där busstur från London och ut till stället ingick. Vi började alltså det hela med att hoppa på en buss inne i London som tog ungefär en timme. När vi äntligen kom fram spöregnade det som bara den så vi fick springa in och blev ändå jätteblöta haha. Det var så sjukt mycket att se på där inne att de timmar vi hade till vårt förfogande kändes som alldeles för lite och jag hann verkligen inte se allt. Skulle lätt kunna tänka mig att åka dit någon fler gång haha. Det vi såg var i alla fall sjukt häftigt! Vart man än gick kände man igen kläder, masker, föremål och scener ifrån filmerna. Några häftiga grejer att se var Dumbledores kontor, The Burrow, Diagon Alley och Gryffindors uppehållsrum. Även alla horrokruxer fanns att beskåda samt hur många andra grejer som helst. Det som var allra häftigaste där var dock nog när man kom runt ett hörn in i ett nytt rum och Hogwarts bredde ut sig framför en. Det var visserligen en modell i mindre skala men det var lika häftigt för det. Modellen var dessutom sjukt stor för att vara just en modell haha. Detta är ju tyvärr det närmsta man någonsin kan komma Hogwarts (lite ledsamt är det allt att det inte finns på riktigt). Men det var en sån sjukt häftig känsla när man kom runt hörnet och såg modellen av Hogwarts, nästan som om det fanns på riktigt. I slutet av the Studio Tour fanns en affär med massvis av Harry Potter grejer och jag ville köpa en hel del saker haha. Till slut blev det i alla fall en Ravenclaw tröja som är sjukt skön! Tänkte det var lite kul med just Ravenclaw eftersom Ravenclaws spöke heter Helena Ravenclaw haha.

Att se alla ritningar, masker, peruker, modeller och kulisser som ligger bakom såna här storfilmer, får mig verkligen att önska att man skulle få jobba med något sånt. Det vekar verkligen vara ett sjukt kul och varierat jobb. Tänk att varje dag få vara en del av något som ska bli film! Det är så många små detaljer som måste tas i akt och så mycket jobb bakom det hela, men ändå!

Ville lägga upp i princip alla bilder och trots att jag hindrade mig själv från att göra just det, så blev det ändå en hel massa! Men här kan ni i alla fall få ett hum om hur det var. För att verkligen uppleva det, rekommenderar jag dock att åka dit! Det var riktigt sevärt!

IMG_3803
IMG_3802IMG_3830IMG_3840IMG_3844IMG_3859IMG_3887IMG_3910IMG_3915IMG_3927IMG_3959IMG_3962IMG_3975IMG_3995IMG_4027IMG_4042IMG_4058IMG_4081IMG_4087

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s